Dalibor Jenis dnes večer výnimočne v úlohe Macbetha

NETKY.SK • 2 December 2014, 16:35 • 2 min
Dalibor Jenis dnes večer výnimočne v úlohe Macbetha

BRATISLAVA - Popredný svetový barytonista Dalibor Jenis dnes večer výnimočne stvárni hlavnú úlohu vo Verdiho opere Macbeth namiesto chorého Sergeja Tolstova. Dielo Giuseppe Verdiho uvedie Opera Slovenského národného divadla (SND) o 19:00 v historickej budove národného divadla na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

slovakia

left justify in out

Dalibor Jenis označuje toto dielo za náročné po interpretačnej aj hereckej stránke. Takto pred rokom ho interpretoval na scéne SND po prvý raz, už predtým napríklad v talianskom Cagliari a neskôr ho táto rola sprevádzala aj na európskych scénach. "Dalibor Jenis považuje Macbetha za postavu, ktorá umožňuje umelcovi rásť po všetkých stránkach. Ako Lady Macbeth bude v Opere SND opäť hosťom popredná talianska sopranistka Maria Pia Piscitelli. V inscenácii režiséra Mariána Chudovského sa ako Banco predstaví Jozef Benci, v úlohe Macduffa Michal Lehotský a ďalší sólisti Opery SND pod taktovkou Dušana Štefánka," dodala Izabela Pažítková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies