EL: Košičanky v Prahe proti USK v role outsideriek

NETKY.SK • 2 December 2014, 08:51 • 2 min
EL: Košičanky v Prahe proti USK v role outsideriek

KOŠICE - Už o piatej ráno odleteli basketbalistky slovenského majstra Good Angels Košice v utorok na piaty euroligový duel sezóny.

slovakia

left justify in out

Tentoraz ich cieľovou destináciou bola neďaleká česká metropola. Pri porovnaní kvality kádrov, ale aj súčasnej formy oboch tímov je jasné, že domáci ZVVZ USK Praha bude vysokým favoritom stredajšej česko-slovenskej konfrontácie dvoch slovenských trénerov. Zverenkyne Natálie Hejkovej minulú stredu rozstrieľali úradujúceho euroligového šampióna Galatasaray Istanbul na jeho palubovke 72:43, kým Košičanky doma nestačili na hviezdami nabitý Kursk (70:92). Navyše, tréner Good Angels Maroš Kováčik nemal pár hodín pred odletom do Prahy dobré správy z hráčskeho kádra.

 

"Janka Minčíková necestuje vôbec, má natiahnuté väzy na palci ľavej ruky. Jedna z kľúčových hráčok Erin Phillipsová si zasa natiahla zadný stehenný sval. Pravdepodobnosť, že v stredu bude hrať, je tak 1:1000. Nedopadli sme dobre, ale ideme zabojovať, hoci v role totálneho outsidera,“ povedal Kováčik. 

 

Zatiaľ čo jeho zverenkyne nazbierali v štyroch zápasoch A-skupiny EL už tri prehry (všetky na domácej palubovke), Pražanky majú z troch stretnutí skóre 2-1. Prehrali iba s favoritom na celkový triumf a najbohatším tímom celej súťaže UMMC Jekaterinburg doma o 6 bodov (71:77). V domácej ŽBL pražské hráčky naposledy triumfovali na palubovke tímu Slovanka MB o 57 bodov (102:45).

 

"Nemyslím si, že hrajú nad očakávanie. Majú veľmi kvalitný tím a všetko založené na španielskej rozohrávačke Palauovej, ktorá trávi na palubovke pravidelne 39 minút a je dispečerom hry celého družstva. Svojou šikovnosťou vytvára strelkyniam otvorené pozície a ony potom skórujú,“ vysvetlil Kováčik. Charakteristickou črtou pražského tímu je vysoký počet vysokých hráčok, až sedem z nich má minimálne 190 cm. 

 

"Videli sme na videu všetky ich euroligové zápasy, aj ten posledný z domácej ligovej súťaže. Oni vedia postaviť naraz 5 vysokých hráčok, na krídlo Vítečkovú a Petrovičovú, na štvorku Veselú, všetko basketbalistky na úrovni 190 cm. Nehrajú možno až tak agresívne ako rozumne, najmä v obrane,“ doplnil Kováčik. 

 

Pražský tím vedie už tretiu sezónu slovenská trénerská legenda Natália Hejková. Skúsená odborníčka upozorňuje aj na to, že zápas sa nebude hrať v tradičnej hale na Folimanke, ale v zrekonštruovanej ŠH Královka. "Čaká na nás veľmi dôležitý duel z pohľadu postupu zo skupiny. Súboj bude pre nás náročný aj z ďalšieho hľadiska - ideme do novej haly a prechod do iného prostredia je vždy zložitý. Trénujeme tam od októbra, absolvovali sme jeden prípravný duel. Dúfam, že to zvládneme," povedala Hejková. 

Stredajší program v A-skupine Európskej ligy žien (začiatky v SEČ): 
ZVVZ USK Praha (ČR) - Good Angels Košice (SR) - 18.00 h 
Dinamo Kursk (Rus.) - Basket Lattes Montpellier Agglomération (Fr.) - 17.00 h 
UMMC Jekaterinburg (Rus.) - Galatasaray Istanbul (Tur.) - 15.00 h 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Jekaterinburg 3 3 0 217:185 6 
2. Krakov 4 2 2 267:250 6 
3. USK Praha 3 2 1 210:186 5 
4. Kursk 3 2 1 226:215 5 
5. Montpellier 3 2 1 190:183 5 
6. Košice 4 1 3 243:293 5 
7. Galatasaray 4 0 4 237:278 4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies