Temperamentná Francúzka Zaz si získala Bratislavu

NETKY.SK • 29 November 2014, 10:04 • 2 min
Temperamentná Francúzka Zaz si získala Bratislavu

BRATISLAVA – Parádny francúzsky večer prežila v piatok večer (28.11.) slovenská metropola. Postarala sa o to mladá francúzska hviezda, ktorá si hovorí Zaz.

slovakia

left justify in out

Skvelé meno si v našich stredoeurópskych končinách urobila už 18. júla na festivale Colors of Ostrava 2014, v Bratislave si ho 34-ročná Isabelle Geffroy, tak znie totiž jej civilné meno, ešte umocnila. Zaplnená Aegon aréna Národného tenisového centra jej od prvej minúty koncertu vytvorila doslova "domácu" atmosféru.
      

Prispela k nej mierou vrchovatou samotná speváčka a jej výborná sprievodná kapela. Koncert "odpálila" známymi hitmi On ira, Gamine a Cette journée z druhého albumu Recto Verso, pridala songy La fée a Le long de la route z prvého albumu ZAZ. Medzitým stihla pozdraviť Bratislavu po slovensky a pridala pár ďalších slov z "veľkého ťaháku", ktorý mala nalepený na podlahe pódia. 
      

V strednej časti koncertu premenili technici koncertné pódium na parížsky klub predvojnového obdobia. Atmosféru dokreslila piesňami Les passants, Comme ci comme ca, La révolution des colibris, Paris sera toujours. V tretej, záverečnej časti pridala piesne La lessive, La lune, Si je perds, J'ai tant escamoté, Je veux a Déterre. Tú poslednú už počúvali postojačky aj diváci na miestach pre sedenie. Ani Zaz neodišla z Bratislavy bez prídavku. Boli dva, Dans ma rue a Eblouie par la nuit, samozrejme s vokálmi a standing ovation celého hľadiska. 
      

Zaz (*1.5.1980, Tours) spieva odmalička, študovala na Konzervatóriu v Tours. Od roku 2001 prešla rôznymi bluesovými a jazzovými kapelami, s ktorými vystupovala v nočnom bare v marockej Casablance, Baskicku, Japonsku, Kolumbii, na Sibíri aj v horúčavách pri egyptských pyramídach. Spievala vlastné pesničky, ale aj to najlepšie od Edith Piaf, Serge Gainsbourga, Charlesa Aznavoura, z latin jazzu alebo amerického blues. V roku 2006 sa vrátila do Paríža a tri roky na to vyhrala v preplnenej Olympii spevácku súťaž mladých talentov. Potom s producentom Kerredine Soltanim nahrala a v máji 2010 vydala debutový album s jednoduchým názvom ZAZ. Väčšinu skladieb zložila sama, s niektorými prispel francúzsky pesničkár Raphael Haroche.

Predaj dosiahol takmer dva milióny a Zaz sa stala miláčikom Francúzska. V máji 2013 vychádza druhý album Recto Verso, s ktorým dosiahla ešte väčší úspech. V novembri tohto roku vydala tretí album s názvom Paris, na ktorom ponúka cover verzie piesní známych francúzskych interpretov Edith Piaf, Maurice Chevaliera či Charlesa Aznavoura. 
      

Z Bratislavy sa Zaz a jej sprievodná zostava presunie do Prahy, kde koncertuje už dnes večer, 1. decembra sa predstaví v Brne, Viedeň jej bude tlieskať 2. decembra, Varšava 5. decembra, 6. decembra sa predstaví v Berlíne a európske turné ukončí 7. decembra v nemeckom Ludwigshafene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies