Španielsky prokurátor možno obviní aktérov zápasu Zaragoza - Levante z roku 2011

NETKY.SK • 28 November 2014, 11:38 • 2 min
Španielsky prokurátor možno obviní aktérov zápasu Zaragoza - Levante z roku 2011

MADRID - Španielsky štátny zástupca možno už začiatkom budúceho týždňa vznesie prvé obvinenia z podozrivého stretnutia najvyššej španielskej súťaže medzi Levante a Zaragozou zo sezóny 2010/2011.

slovakia

left justify in out

Prokurátor už vypočul hráčov, ktorí boli v roku 2011 aktérmi zápasu záverečného kola najvyššej domácej futbalovej súťaže. Úrad prokurátora v Madride začal procedurálne konať vo veci údajného ovplyvnenia výsledku.

 

Zaragoza v predmetnom súboji zvíťazila na ihrisku Levante 2:1 dvoma gólmi terajšieho kapitána Atlética Madrid Gabiho Fernándeza a zachránila sa v Primera División. Už v júni 2013 prezident riadiaceho orgánu dvoch najvyšších španielskych súťaží LFP Javier Tebas prezradil, že zápas figuruje medzi deviatimi podozrivými z podvodu. 

Ak prokurátor zistí, že podozrenie bolo opodstatnené, kauza sa dostane pred sudcu. "Je možné, že obvinenia, ktoré sa týkajú zápasu zo sezóny 2010/2011, doručia na súd vo Valencii začiatkom budúceho týždňa," uviedol zdroj denníka Marca. Ovplyvňovanie výsledkov športových podujatí je v Španielsku trestný čin a osoby s ním spojené môžu dostať trest odňatia slobody. Klubom hrozí zastavenie súťažnej činnosti. 

 

Levante stále účinkuje v Primera División, Zaragoza v roku 2013 zostúpila o poschodie nižšie. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies