Odlesňovanie amazonského pralesa je druhým najnižším od roku 1988

NETKY.SK • 27 November 2014, 07:21 • 2 min
Odlesňovanie amazonského pralesa je druhým najnižším od roku 1988

BRAZÍLIA - Miera odlesňovania brazílskej časti amazonského dažďového pralesa sa v uplynulých 12 mesiacoch do júla spomalila v porovnaní s vlaňajškom o 18 percent. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na brazílsku ministerku životného prostredia Izabellu Teixeirovú.

slovakia

left justify in out

Družicové monitorovanie tohto najväčšieho dažďového pralesa na svete ukázalo, že počas roka, končiac 31. júlom, bolo odlesnených 4848 kilometrov štvorcových, pričom v minulom roku to bolo 5891 kilometrov štvorcových. Vyplýva to z predbežných údajov brazílskeho Národného inštitútu pre výskum vesmíru (INPE).
      

Ak by sa tieto dáta potvrdili, išlo by o jedno z najvýraznejších spomalení odlesňovania tamojšieho pralesa od roku 1988, keď sa spustilo jeho družicové monitorovanie. V Brazílii sa nachádza zhruba 60 percent amazonského pralesa. Najnižšia miera jeho odlesňovania bola v roku 2012 - 4,571 kilometrov štvorcových.

 

Brazília sa zaviazala znížiť do roku 2020 odlesňovanie pralesa na 3900 štvorcových kilometrov, dopĺňa agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies