Nový predseda parlamentu Pellegrini: Mojím krédom budú hodnoty tolerancie, rešpektu a otvorenosti

NETKY.SK • 25 November 2014, 16:08 • 2 min
Nový predseda parlamentu Pellegrini: Mojím krédom budú hodnoty tolerancie, rešpektu a otvorenosti

BRATISLAVA - Hodnoty tolerancie, rešpektu a otvorenosti si vytýčil ako základné krédo nový predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Povedal to vo svojom dnešnom príhovore poslancom krátko po zvolení do druhej najvyššej ústavnej funkcie.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov v parlamente často prebieha emotívna a bezobsažná diskusia, ktorej cieľom je osobné osočovanie. "Keď som bol poslancom, mal som pocit, že to hlavné, o čom bol parlamentný život, bola výmena názorov. Boli tu tvrdé polemiky, ale v rovine argumentov a nie nenávisti. Politické diskusie musia mať istú kultúru a do nej vzájomné osočovanie v žiadnom prípade nepatrí," upozornil predseda parlamentu.

 

Pellegrini chce vytvárať aj priestor pre vyváženú diskusiu s opozíciou, načúvať jej argumentom a to isté očakáva aj od nej. "Ľudia často vidia parlament iba ako politické divadlo. Musí byť naším cieľom korektný politický zápas s cieľom zlepšiť každodenný život obyvateľov. Verím, že nájdeme spoločnú reč ako zlepšiť politickú kultúru v parlamente," dodal s poďakovaním svojmu predchodcovi Pavlovi Paškovi (Smer-SD) za jeho prácu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies