BRATISLAVA - Kyslá kapusta je vitamínovou bombou pre zdravie a dokáže významne posilniť obranyschopnosť organizmu. V tomto jesennom období začína jej sezóna a práve preto nás jej účinky dokážu chrániť pred ochoreniami až do jari. Vyskúšajte Oravskú kapustnicu.
Suroviny pre 4 osoby:
1, 5 l vody, soľ, hrsť sušených húb, 500 g bravčového rebierka, 2 klobásy, 2 mrkvy, 1 petržlen, ½ zeleru, 500 g kyslej kapusty, 2 cibule, 1 l šťavy z kyslej kapusty, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak, múka
Príprava:
1.Do studenej osolenej vody dajte sušené huby, bravčové rebierka, čerstvú alebo údenú klobásu a varte. Asi po 30 min. pridajte pokrájanú koreňovú zeleninu a kapustu.
2. Keď je všetko mäkké, pridajte cibuľovú zápražku, vodu z kapusty a spolu povarte 10 min. Nakoniec dochuťte mletým čiernym korením, majoránkou a cesnakom.
3.Uvarené rebierka a klobásu vyberte, pokrájajte a vložte späť do kapustnice.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies