Za požiar v kórejskej nemocnici odsúdili na 20 rokov 81-ročného muža

NETKY.SK • 21 November 2014, 09:30 • 2 min
Za požiar v kórejskej nemocnici odsúdili na 20 rokov 81-ročného muža

SOUL - Juhokórejský súd poslal dnes na 20 rokov za mreže muža trpiaceho demenciou. Uznal ho za vinného zo založenia požiaru v nemocnici pre seniorov. Tragédia, ku ktorej došlo koncom mája na juhozápade krajiny, si vyžiadala 22 obetí.

slovakia

left justify in out

Muž (81), ktorého odsúdili za podpaľačstvo a zabitie, zodpovednosť za požiar odmietol, napísala agentúra AP. Okresný súd v meste Kwangdžu však pri rozsudku vzal do úvahy zábery bezpečnostnej kamery a výpovede zamestnancov zariadenia, ktoré preukázali, že muž založil požiar v nemocničnej izbe.
      

V čase vypuknutia požiaru na druhom poschodí sa v nemocničnom krídle nachádzalo 33 pacientov a zdravotná sestra, ktorá mala službu. Plamene uhasili pomerne rýchlo, približne po šiestich minútach. Obete zomreli po tom, ako sa nadýchali jedovatých plynov. Zariadenie sa špecializuje na starších pacientov, ktorí trpia demenciou a sú ochrnutí.
      

Tragédia sa odohrala v období, keď juhokórejské úrady pátrali po nezvestných pasažieroch trajektu, ktorý sa potopil v apríli. Nešťastie si vyžiadalo vyše 300 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies