Penta chce ďalej kupovať médiá: Zaujíma sa o kúpu Zoznam.sk

NETKY.SK • 20 November 2014, 14:47 • 2 min
Penta chce ďalej kupovať médiá: Zaujíma sa o kúpu Zoznam.sk

BRATISLAVA - Šéf Fondu národného majetku Branislav Bačík pre RTVS potvrdil, že Slovak Telekom dostal od finančnej skupiny Penta ponuku na odkúpenie svojej dcérskej firmy Zoznam.sk.

slovakia

left justify in out

Ide o jeden z najnavštevovanejších slovenských ineternetových portálov. Ako informovala RTVS, minister hospodárstva Pavol Pavlis v najbližších dňoch vyzve Slovak Telekom, aby sa podobných transakcií zdržal, pretože to môže ovplyvniť hodnotu štátneho podielu vo firme. Slovak Telekom ponuku na kúpu jej dcérskej firmy nekomentoval.

 

Medzi najdôležitejšie produkty portálu Zoznam.sk patrí podľa RTVS spravodajský server Topky.sk, špecializované magazíny Mojdom.sk, Dromedar.sk, oPeniazoch.sk, Autoviny.sk, Feminity.sk, oZene.sk, Rexik.sk, Baby-web.sk, Urobsisam.sk, freemailová služba mail.zoznam.sk, hrací portál Pauzicka.sk, komunitný portál na zdieľanie multimediálneho obsahu Free.sk a pracovný portál Kariera.sk. 

 

Išlo by o ďalšiu mediálnu akvizíciu Penty po vstupe do spoločností 7 Plus, ktorá vydáva denník Plus jeden deň a týždenník Plus 7 dní, a Trend holding, vydavateľa týždenníka Trend. Spolufinancovala tiež kúpu 50-percentného podielu vo vydavateľstve Petit Press, ktorý získala firma NAMAV, s. r. o., dcérska spoločnosť SITA, a. s.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies