BRATISLAVA - Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky. Veľmi ľahko si ich môžete pripraviť aj doma a naplniť podľa ľubovôle.
Suroviny pre 4 osoby:
125 g pohánkovej múky, vajcia, 250 ml vody, 3-4 PL masti alebo oleja, soľ, 200 g eidamu, 200 g šunky,
Príprava receptu:
1. Zmiešame pohánkovú múku s vajíčkom a soľou a za stáleho miešania prilievame vodu. Cesto necháme hodinu postáť.
2. Do cesta pridáme 1 PL masti alebo oleja. Na rozohriatu panvicu dáme kvapku oleja a pečieme tenké palacinky.
3. Pripravíme si plnku: zmiešame nastrúhaný syr, nakrájanú šunku a volské oko. Naplníme pripravené palacinky.
4. Podávame so zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies