Kiska vymenoval 31 vysokoškolských profesorov

NETKY.SK • 19 November 2014, 11:02 • 2 min
Kiska vymenoval 31 vysokoškolských profesorov

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska dnes vymenoval 31 nových vysokoškolských profesorov. Medzi akademickú elitu sa zaradilo deväť žien a 22 mužov.

slovakia

left justify in out

Po dnešku pribudnú profesori v odboroch ako napríklad logistika, estetika, fyzika, chirurgia či pozemné stavby. Profesormi sa stali aj ľudia z oblasti sociálnej práce, výtvarného umenia, filmového umenia a multimédií, telekomunikácií alebo slovenských dejín.

 

Profesorom napríklad v odbore filmové umenie a multimédiá sa stal riaditeľ Audiovizuálneho fondu Martin Šmatlák či v odbore divadelné umenie dramaturg a dramatik Peter Pavlac. Prezident Kiska v príhovore uviedol, že počas jeho vysokoškolských štúdií bol preňho profesor nielen expertom vo svojom odbore, ale aj nositeľom morálnych kvalít. "Profesori a profesorky ukazovali, čo je správne. Učili nás ako študentov nielen veci odborné, ale hovorili o morálke, o tom, akí by sme mali byť ako ľudia," povedala hlava štátu. 

 

Naposledy menoval profesorov ešte prezident Ivan Gašparovič 26. mája, keď najvyšší akademický titul získalo 50 ľudí. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies