Sieť spúšťa v Nitre projekt Poslanec 32

NETKY.SK • 18 November 2014, 15:51 • 2 min
Sieť spúšťa v Nitre projekt Poslanec 32

NITRA - Strana Sieť vytvorila webstránku Poslanec 32, kde môžu občania Nitry písať podnety a témy, ktoré by malo podľa nich prerokovať mestské zastupiteľstvo.

slovakia

left justify in out

„Interakcia mesta s občanmi je podľa nás zásadná. Otvoriť verejnosti dvere do zastupiteľstva chceme práve týmto projektom,“ povedala pre agentúru SITA Dominika Tekeliová, zvolená v sobotných voľbách za poslankyňu mestského zastupiteľstva za stranu Sieť. „My, poslanci za Sieť, budeme podnety zo stránky prezentovať,“ prisľúbila. V súčasnosti majú občania možnosť kontaktovať samosprávu na stránke mesta v sekcii Otázky a odpovede. Tam im zodpovední pracovníci mestského úradu pravidelne odpovedajú. Tekeliová to nepovažuje za dostatočné. „Súčasné stránky mesta síce existujú, no pre občana nie sú príťažlivé a teda ani v dostatočnej miere využívané,“ myslí si budúca poslankyňa. Tiež sa budú snažiť docieliť, aby mesto sprístupnilo rokovania zastupiteľstva naživo na internete.

 

Tekeliová skončila vo voľbách primátora Nitry s rozdielom 8 557 hlasov na druhom mieste za súčasným primátorom Jozefom Dvončom. Aj napriek prehre považuje výsledok volieb za úspech. „Druhé miesto je pre mňa ako novú a mladú tvár v politike obrovským úspechom“ vyhlásila. „Spolu s ďalšími dvoma kolegami zo strany nás zvolili za poslancov. Ja ako poslankyňa sa budem snažiť naplniť volebný program pre Klokočinu aj celé mesto.“ Spolu s ňou občania zvolili za stranu Sieť aj Ľuboša Töröka a Ján Grešša, syna riaditeľa Divadla Andreja Bagara a dlhoročného poslanca. 

 

Najbližšie zasadnutie mestského zastupiteľstva je plánované na tento štvrtok 20. novembra. Poslanci za Sieť ešte do diania v meste nezasiahnu, rokovať sa bude ešte v starom zložení. Poslancami sa stanú až prijatím poslaneckého sľubu na ustanovujúcom zasadnutí, ktoré je plánované v polovici decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies