BRATISLAVA - Carbonnade znamená v preklade pripravený na drevenom uhlí ale pokojne si toto výborné jedlo môžete pripraviť aj doma v rúre.
Suroviny pre 4 osoby:
30 g masla, 1 kg hovädzieho mäsa, 4 cibule, hlavička cesnaku, 1 ČL cukru, 1 ČL hladkej múky, 0,5 l čierneho piva, 2 bobkové listy, 4 vetvičky čerstvého tymianu, soľ,
Príprava receptu:
1. Mäso pokrájané na menšie kúsky opekáme na rozpálenom oleji. Keď sa zatiahne preložíme ho do misky.
2. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a trošku masla. Dusíme asi 10 minút. Pridáme cesnak a soľ a stiahneme na minimálnu teplotu a dusíme ešte ďalších 5 minút. Potom preložíme do druhej misky.
3. Šťavu, ktoré nám pustilo mäsko v miske nalejeme späť na panvicu a pridáme múku. Po chvíli prilejeme pivo. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Chvíľu povaríme.
4.Vo vymastenom pekáči zmiešame mäso, cibuľu a pridáme tymián s bobkovým listom.
5. Pečieme kým mäso nezmäkne. Podávame s čerstvou bagetkou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies