Bratislava - V každej rodine sú nejaké zvyky a tradície. U niekoho v nedeľu nesmie chýbať slepačia polievka. Vyskúšajte aj štipľavé kuracie prsia.
Slepačia polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
½ sliepky, 3 mrkvy, 2 petržleny, kúsok póru, ½ zeleru, ½ kalerábu, 1 cibuľu, voda, 2 PL vegety, petržlenová vňať, soľ, celé korenie
Príprava receptu:
1. Očistené slepačie mäso vložíme do studenej vody a pomaly varíme asi 2 hodiny. Počas varenia pomocou sitka zbierame penu.
2. Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a vegetu. Keď je zelenina uvarená, spolu s mäsom ju vyberieme. Mäso oddelíme ho od kosti, pokrájame a dáme späť do polievky aj s nakrájanou zeleninou.
3. Polievku odstavíme a pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Do polievky pridáme aj osobitne uvarené rezance alebo písmenká.
Štipľavé kuracie prsia.
Suroviny pre 4 osoby:
500g kuracích pŕs, olej, vegeta, chilli papričky, kečup - podľa chuti (asi pol fľašky), biela fazuľa v rajčinovej omáčke - 2 konzervy
Príprava receptu:
1. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezance. Vložíme na panvicu s rozpáleným olejom, osmažíme približne 15 - 20 minút kým pustia šťavu.
2. Pridáme vegetu, podrvíme chilli papričky (podľa chuti, aj 10 kusov), pridáme 2 konzervy fazule, kečup a podusíme asi 10 minút.
3. Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies