BRATISLAVA - Na tento recept sa určite hodí srnčie pliecko. Príprava ragú je nenáročná, robí sa tak isto ako z bravčového mäsa.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g srnčieho mäsa, 2 PL masti, 2 väčšie cibule, 1 mrkva, 1 petržlen, ½ zeleru, ½ kalerábu,, 2 dcl mlieka, 2 PL hladkej múky, 10 dkg údenej slaniny, horčica, mleté čierne korenie, soľ, voda,
Príprava:
1. Očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu a nadrobno posekanú cibuľu opražíme na rozpálenej masti.
2. Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou spolu so zeleninou.
3. Keď je mäso mäkké, šťavu zahustíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali múku, pridáme horčicu a povaríme. Nakoniec pridáme na malé kocky pokrájanú a rozškvarenú slaninu.
Podávame s ryžou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies