FOTO Recept: Srnčie ragú

NETKY.SK • 7 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Srnčie ragú

BRATISLAVA - Na tento recept sa určite hodí srnčie pliecko. Príprava ragú je nenáročná, robí sa tak isto ako z bravčového mäsa.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

600 g srnčieho mäsa, 2 PL masti, 2 väčšie cibule, 1 mrkva, 1 petržlen, ½ zeleru, ½ kalerábu,, 2 dcl mlieka, 2 PL hladkej múky, 10 dkg  údenej slaniny, horčica, mleté čierne korenie, soľ, voda,

 

Príprava:

1. Očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu a nadrobno posekanú cibuľu opražíme na rozpálenej masti. 

 

img

 

2. Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou spolu so zeleninou. 

img

 

3. Keď je mäso mäkké, šťavu zahustíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali múku, pridáme horčicu a povaríme. Nakoniec pridáme na malé kocky pokrájanú a rozškvarenú slaninu.

 

img

 

Podávame s ryžou.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies