Gorbačov bude v Nemecku obhajovať Putinovu politiku na Ukrajine

NETKY.SK • 6 November 2014, 14:19 • 2 min
Gorbačov bude v Nemecku obhajovať Putinovu politiku na Ukrajine

MOSKVA - Bývalý prezident Sovietskeho zväzu Michail Gorbačov dnes vyhlásil, že na nedeľňajšej schôdzke s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou bude obhajovať ruskú politiku na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

"Budem neoblomne hájiť ruský postoj, takže aj prezidenta Vladimira Putina," povedal 83-ročný Gorbačov pre agentúru Interfax. Vyjadril "absolútne" presvedčenie, že "Putin v súčasnosti obhajuje ruské záujmy lepšie než ktokoľvek iný".

 

Podľa agentúry DPA sa Gorbačov stretne s Merkelovou a ďalšími významnými Nemcami na ceremónii v Berlíne pri príležitosti 25. výročia pádu Berlínskeho múru.

 

Gorbačov taktiež uviedol, že Washington nie je nadšený z nových "štruktúr pre spoluprácu", ktoré vytvorila Moskva v uplynulých rokoch. Na margo americkej vlády dodal, že jej plány predpokladajú možnosť "intervenovať všade".

 

Gorbačov v minulosti pravidelne podroboval Putina kritike. Jeho štýl vládnutia označil za autoritársky. Podobne sa o Putinovi vyjadrovali aj opozičné noviny Novaja gazeta, ktoré Gorbačov spoluvlastní.

 

Bývalý sovietsky líder si vyslúžil široké uznanie za ukončenie studenej vojny. V Rusku je však často obviňovaný z likvidácie Sovietskeho zväzu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies