Krajský súd zvrátil rozsudok v kauze Baťovho majetku, obnovu konania zamietol

NETKY.SK • 31 Október 2014, 15:38 • 2 min
Krajský súd zvrátil rozsudok v kauze Baťovho majetku, obnovu konania zamietol

BRATISLAVA - Krajský súd v Bratislave zrušil rozsudok Okresného súdu Bratislava 1 z minulého roku, ktorý anuloval trest dlhoročného väzenia a prepadnutia majetku uložený československým súdom Jánovi Antonínovi Baťovi v roku 1947. Odvolací súd zároveň minulú stredu (22.10.) rozhodol tak, že návrh na obnovu konania nepovolil. Pre TASR to potvrdila sudkyňa krajského súdu Magdaléna Blažová.

slovakia

left justify in out

Voči tomuto rozsudku sa podľa nej nedá odvolať. Podrobnosti o dôvodoch rozhodnutia jej senát poskytne v pondelok (3.11.). Na základe rozhodnutia okresného súdu požadovali Baťovi príbuzní slovenské úrady o vyplatenie náhrady za majetok, ktorý bol obuvníkovi znárodnený. 

 

Podľa Baťových potomkov bol koncern Baťa na Slovensku tvorený výrobnými podnikmi vo viacerých mestách. Išlo o firmy napríklad v Nových Zámkoch, Liptovskom Mikuláši či Partizánskom a Bratislave. Baťa vlastnil aj spoločnosti v Českej republike, za ktoré už niektorí potomkovia priemyselníka žiadali náhradu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies