Za novým klubom MLS FC Los Angeles je aj Magic Johnson

NETKY.SK • 31 Október 2014, 10:50 • 2 min
Za novým klubom MLS FC Los Angeles je aj Magic Johnson

LOS ANGELES - Zaujímavé mená stoja za projektom nového klubu severoamerickej futbalovej MLS (Major League Soccer) FC Los Angeles.

slovakia

left justify in out

Skupinu investorov podľa BBC tvoria napríklad majiteľ Cardiffu City Vincent Tan, jeden z najlepších basketbalistov v dejinách NBA Magic Johnson, spolumajiteľ Queens Park Rangers Ruben Gnanalingam či bývalá americká futbalová reprezentantka Mia Hammová. Kalifornská organizácia by mala vstúpiť do súťaže od sezóny 2017, v ktorej na mapu MLS pribudne aj Atlanta ako 22. účastník. Na ročník 2020 je naplánované rozšírenie o ďalšie dva kluby. "Veríme, že sa z tohto tímu stane celosvetovo uznávaná značka," povedal člen prípravného manažmentu Henry Nguyen.

 

Na vstup do MLS sa už pripravujú v Orlande a v New Yorku. Tím Orlando City Soccer začne hrať od sezóny 2015, keď dokončí výstavbu štadióna. Konkrétnu podobu má už aj projekt druhého klubu v New Yorku, na ktorom spolupracujú anglický Manchester City a bejzbaloví New York Yankees. 

 

V Miami sa zatiaľ chystá investovať bývalý hráč Los Angeles Galaxy, ale aj Manchestru United a Realu Madrid David Beckham, v hre je tiež kapitálová účasť najlepšieho basketbalistu súčasnosti LeBrona Jamesa. 

 

Komisár MLS Don Garber už vlani v auguste avizoval, že do roku 2020 bude mať súťaž 24 účastníkov. Zvyšné miesta by mohol zaujať niekto zo štvorice Minneapolis, San Antonio, St. Louis a Austin. 

 

Súťaž sa v ročníku 1996 rozbiehala s desiatimi účastníkmi, v súčasnosti ich má 19, z nich 16 sídli v USA a tri v Kanade. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies