Richtera pred odvolávaním podporila skupina rómskych združení

NETKY.SK • 30 Október 2014, 15:02 • 2 min
Richtera pred odvolávaním podporila skupina rómskych združení

KOŠICE – Podporu ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jánovi Richterovi, ktorý dnes čelí v Národnej rade SR snahe opozície o odvolanie, vyjadrilo osem rómskych občianskych združení na východnom Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Snahy pána ministra vedú k riešeniu otázky zamestnanosti a zlepšenia sociálnej situácie nezamestnaných. Vytvára nové pracovné miesta, podporuje boj proti chudobe," uvádza sa v spoločnom vyhlásení, ktoré TASR poskytol predseda Agentúry regionálneho rozvoja občanov Medzibodrožia Mikuláš Horváth.

 

Podľa rómskych aktivistov minister Richter pracuje na tom, aby sa zlepšil život sociálne odkázaných. Vo vyhlásení na jeho podporu sú uvedené Agentúra regionálneho rozvoja občanov Medzibodrožia, Občianske združenie (OZ) ZOR, OZ Pomoc v núdzi, OZ Rómovia smerom k Európe, Občianske združenie Rómov, Združenie bezdomovcov, Združenie Buči a OZ Život v Európe.

 

Ministrovi práce Richterovi parlamentná opozícia vyčíta kauzu agentúry Star EU či nezvládnuté čerpanie eurofondov. Celkovo podľa opozície minister nezvláda svoju rezortnú agendu. Pod návrh na jeho odvolanie sa podpísalo 35 poslancov.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies