WHO revidovala štatistiku o úmrtiach na ebolu pre Libériu a Sierru Leone

NETKY.SK • 30 Október 2014, 06:38 • 2 min
WHO revidovala štatistiku o úmrtiach na ebolu pre Libériu a Sierru Leone

ŽENEVA - Na ebolu zomrelo v Libérii o takmer 300 ľudí menej, ako sa doteraz uvádzalo. Naopak - do štatistiky obetí tohto vysoko nákazlivého ochorenia pribudlo v Sierre Leone viac ako 200 osôb, informovala v stredu Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Zmeny v štatistike nastali podľa WHO v dôsledku toho, že z databázy boli vyradené prípady úmrtí, ktoré nezapríčinila ebola.
      

Celkovo si tak ebola v ôsmich krajinách postihnutých nákazou vyžiadala najmenej 4922 obetí a 13.703 sa ňou nakazilo. Monitorovanie šírenia vírusu eboly je podľa odborníkov kľúčom k zastaveniu epidémie a presnejšie údaje pomôžu vytvoriť si obraz o úspechu tohto úsilia. WHO však opakovanie varuje, že zverejňované počty sa neustále menia, pretože mnohé podozrivé prípady sa nakoniec nepotvrdia. Existuje totiž mnoho ďalších horúčkovitých ochorení, ktoré sa môžu zamieňať s ebolou.
      

Doposiaľ najhoršia zaznamenaná epidémia eboly vypukla vlani v decembri v západoafrickej Guinei, odkiaľ sa rozšírila do susednej Libérie a Sierry Leone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies