Thajsko zakázalo na niektorých ostrovoch plážové večierky

NETKY.SK • 27 Október 2014, 13:54 • 2 min
Thajsko zakázalo na niektorých ostrovoch plážové večierky

BANGKOK - Thajské úrady zakázali plážové párty na niektorých ostrovoch dovolenkárov, aby zabránili zhromaždeniam, ktoré sa môžu vymknúť spod kontroly a viesť k násiliu. Toto opatrenie nasledovalo po minulomesačných vraždách dvoch britských turistov, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Telá Britov Hannah Witheridgeovej (23) a Davida Millera (24) našli 15. septembra na pláži turistického ostrova Koh Tao, čiže Korytnačieho ostrova. Úrady zatkli dvoch Mjanmarčanov a obvinili ich z vrážd.

 

Guvernér provincie Surat Thani, kam patrí aj Koh Tao, informoval, že všetky plážové párty budú zakázané s výnimkou slávností splnu Mesiaca na ostrove Pchangan. Opatrenie si vynútila negatívna publicita po vraždách. "Dospeli sme do bodu, keď musíme napraviť obraz turistického ruchu v provincii, vrátane plážových večierkov, ktoré sa môžu vymknúť spod kontroly a vyústiť do násilia," uviedol pre Reuters guvernér Čatpong Čatputchi.

 

"Je to zamerané na bezpečnosť turistov. Niekedy sa tieto párty konajú na osamelých, odľahlých miestach, kde je ťažké dostať sa a kde nemôžeme ponúknuť náležitú ochranu," vysvetlil guvernér.

 

Zákaz večierkov sa týka všetkých ostrovov v provincii, do ktorej patrí okrem ostrovov Koh Tao a Koh Pchangan aj ostrov Koh Samui. Tamojšie úrady odstraňujú plagáty propagujúce plánované večierky.

 

"Niektorí ľudia, ktorí prídu na ostrovy, chcú pokoj a ticho, ale konajú sa tam všetky možné druhy večierkov," povedal guvernér. "Opatrenie si však vyžiadali aj vraždy na Koh Tao... Je čas urobiť poriadok," dodal predstaviteľ provincie Surat Thani.

 

Polícia vyhlásila, že Witheridgeová a Miller popíjali alkohol a odišli na odľahlú časť pláže, kde ich zavraždili.

 

Ich vraždy poškodili thajský turistický priemysel, ktorý tvorí takmer desať percent hrubého domáceho produktu. Zločin sa stal v čase, keď sa tento priemysel snaží spamätať z dlhých mesiacov politických nepokojov a zo štátneho prevratu z 22. mája.

 

Policajné vyšetrovanie poznamenalo podozrenie, že dvaja zadržaní Mjanmarčania boli zrejme počas vypočúvania mučení. Thajský výbor pre ľudské práva začal vyšetrovať tieto obvinenia z policajného mučenia.

 

Zákazu sa však vyhli slávnosti splnu Mesiaca, ktoré priťahujú každý mesiac tisíce mladých cudzincov, pretože bývajú dobre zorganizovaná, informoval ešte guvernér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies