V Trenčíne sa objavili obhorené Demitrove rukavice

NETKY.SK • 24 Október 2014, 15:35 • 2 min
V Trenčíne sa objavili obhorené Demitrove rukavice

TRENČÍN - Tri roky po tragickej smrti Pavla Demitru sa našli jeho rukavice, v ktorých hrával v Lokomotive Jaroslavľ.

slovakia

left justify in out

Do Trenčína ich priviezli bývalí hráči ruského klubu, ktorí si vo štvrtok pod hradom Matúša Čáka uctili legendu slovenskej hokejovej legendy. Jaroslavľčania nečakane na cintoríne vytiahli obhorené rukavice s menom Pavla Demitru. "Neuveriteľné, ešte aj meno je na nich vidno," reagoval pre Nový Čas zaskočený funkcionár Dukly Trenčín Viliam Ružička.

 

Demitra prišiel o život 7. septembra 2011 po havárii lietadla pri štarte na letisku v Jaroslavli. Zahynul celý tím tamojšieho Lokomotivu. Zvedavci z okolitých chatrčí, ktorí boli prví na mieste činu, pravdepodobne ukradli z horiaceho vraku veci z hráčskych výstrojov. Medzi nimi boli aj Demitrove rukavice. "Títo ruskí hráči ich odkúpili. Niekto ich v Jaroslavli predával, zrejme tí ľudia, čo ich z miesta tragédie zobrali. Keď som sa ich opýtal, či im treba dať za to peniaze, povedali, že v žiadnom prípade," dodal pre Nový Čas Viliam Ružička. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies