Dunga na Turecko a Rakúsko vybral aj Thiaga Silvu a Lucasa

NETKY.SK • 23 Október 2014, 17:53 • 2 min
Dunga na Turecko a Rakúsko vybral aj Thiaga Silvu a Lucasa

SAO PAULO - Futbalisti Parížu St. Germain Thiago Silva a Lucas sú opäť v nominácii brazílskej reprezentácie, ktorú v novembri čakajú posledné dva prípravné zápasy v roku 2014 proti Turecku a Rakúsku. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tréner 5-násobných majstrov sveta Carlos Dunga povolal kapitána "kanárikov" z pokazených MS v domácom prostredí prvýkrát, keďže Thiago Silva bol po šampionáte zranený. Lucas sa do najcennejšieho dresu vracia po roku. V 23-člennej nominácii nechýba hviezdny Neymar z FC Barcelona, miesto v nej majú aj Philippe Coutinho z FC Liverpool či útočník Šachtaru Doneck Luiz Adriano, ktorý piatimi gólmi do siete BATE Borisov v zápase Ligy majstrov 2014/2015 vyrovnal rekord Argentínčana Lionela Messiho. Dôveru dostali podľa očakávania aj Filipe Luis, Oscar a Willian z Chelsea Londýn, David Luiz z Parížu Saint-Germain a Miranda z Atletica Madrid.
     

Prekvapujúcimi menami sú stredopoliar FC Porto Casemiro a útočník bundesligového Hoffenheimu Firmino.
     

Keďže v Brazílii v novembri vrcholí liga aj pohár, Dunga povolal legionárov z Európy a v tíme tak chýbajú hráči ako Kaka či Robinho. Brazílčania sa predstavia 12. novembra v Istanbule a 18. novembra vo Viedni.
     

"Musíme hľadieť na záujmy národného tímu, ale aj na záujmy brazílskeho futbalu. Hráči, ktorých som povolal, majú šancu ukázať sa na ihrisku a všetko bude záležať na ich výkonoch," povedal Dunga, ktorý po MS nahradil na poste Luiza Felipe Scolariho.
     

Bývalý majster sveta Dunga zatiaľ viedol národný tím v štyroch zápasoch, Brazílčania v nich zdolali Ekvádor, Kolumbiu, Argentínu aj Japonsko. Súboje s Tureckom a Rakúskom sú aj prípravou na Copa America 2015 v Čile.

     

nominácia Brazílie:      

brankári: Rafael (SSC Neapol), Neto (ACF Fiorentina), Diego Alves (FC Valencia)      

obrancovia: Mario Fernandes (CSKA Moskva), Alex Sandro, Danilo (obaja FC Porto), Filipe Luis (Chelsea Londýn), David Luiz, Marquinhos, Thiago Silva (všetci Paríž Saint-Germain), Miranda (Atletico Madrid)      

stredopoliari: Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Romulo (Spartak Moskva), Fernandinho (Manchester City), Casemiro (FC Porto), Willian, Oscar (obaja Chelsea Londýn), Philippe Coutinho (FC Liverpool), Lucas (Paris Saint-Germain)      

útočníci: Neymar (FC Barcelona), Luiz Adriano, Douglas Costa (obaja Šachtar Doneck), Firmino (Hoffenheim)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies