Polícia zatkla od stredy osem demonštrantov v Hongkongu

NETKY.SK • 23 Október 2014, 07:45 • 2 min
Polícia zatkla od stredy osem demonštrantov v Hongkongu

HONGKONG - Osem ľudí zatkla hongkonská polícia od stredajšieho poludnia po potýčkach s prodemokratickými demonštrantmi na hlavnej protestnej lokalite v štvrti Mongkok na polostrove Kowloon. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Medzi zatknutými je sedem mužov a jedna žena vo veku 32-82 rokov, ktorí teraz čelia rozličným obvineniam vrátane útoku, držby útočných zbraní a podpaľačstva, tvrdia policajné zdroje. Na ďalších dvoch hlavných lokalitách demonštrácií neboli hlásené zrážky.
      

Vyše trojtýždňová patová situácia v uliciach tejto poloautonómnej čínskej oblasti sa týka volebných reforiem ponúkaných Pekingom, ktoré však aktivisti odmietli ako neprimerané. Rokovania medzi študentmi, ktorí tvoria väčšinu demonštrantov, a vládnymi činiteľmi začiatkom týždňa zatiaľ nepriniesli riešenie. Šéf hongkonskej exekutívy Liang Čen-jing povedal, že vláda neumožní verejnosti nominovať kandidátov v prvých priamych voľbách jeho nástupcu v roku 2017, ako to žiadajú tisíce ľudí. Dodal však, že existuje priestor na diskusiu o tom, akým spôsobom vytvoriť kľúčový 1200-členný výbor, ktorý bude vyberať kandidátov na úrad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies