EL: Lafata chce na Pasienkoch proti Slovanu tri body

NETKY.SK • 22 Október 2014, 17:54 • 2 min
EL: Lafata chce na Pasienkoch proti Slovanu tri body

PRAHA - Futbalista Sparty Praha David Lafata ráta s bodovým ziskom vo štvrtkovom večernom dueli na Pasienkoch proti domácemu Slovanu Bratislava v rámci I-skupiny Európskej ligy 2014/2015.

slovakia

left justify in out

"Zápas veľa napovie o postupových šanciach oboch tímov. Preto vieme, že ho musíme zvládnuť čo najlepšie, ideálne za tri body," uviedol v rozhovore pre iDnes.cz kanonier Sparty, ktorý strieľa góly v lige i reprezentácii: "Program je v ostatných dňoch dosť nahustený. Rovnako ako väčšina hráčov však vždy hovorím, že lepšie je hrať zápas ako iba trénovať. Dá sa to zvládnuť."

 

Duel na Pasienkoch je špecifický, pôjde o súboj dvoch rivalov z federálnych čias. "Myslím si, že to bude mať iný náboj najmä pre fanúšikov. Tí to viac riešia. Je pravda, že na ihrisku to môže byť o trochu viac vyhecované nez bežný pohárový zápas," priznal 33-ročný skúsený útočník (nar. 18. septembra 1981) a doplnil: "Ja ani moji spoluhráči však v kabíne štvrtkový duel proti Slovanu neberieme nijako zvlášť prestížne. Pre nás je dôležité iba to, že keď chceme postúpiť, musíme bodovať aj na súperovom trávniku - a najlepšie naplno." 

 

Nový kormidelník "belasých" Jozef Chovanec z dlhoročného hráčskeho i trénerského pôsobenia dokonale pozná Spartu. "Ťažko povedať, či to bude pre domácich vo štvrtok výhoda. Skôr sa môže prejaviť to, že zakaždým, keď príde k výmene trénera, dodá to mužstvu nový impulz. To by Slovanu mohlo pomôcť, na druhej strane káder sa nezmenil a sú tam tí istí hráči," poznamenal rodák z Českých Budějovíc, ktorého znepokojuje iná skutočnosť: "Štvrtkový duel v Bratislave bude pre nás o to ťažší, že Slovan nehral tri týždne zápas. Z tohto pohľadu je to trochu neznáma." 

 

Duel na Pasienkoch má 23. októbra úvodný výkop o 19.00 h, z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Švéd Martin Strömbergsson. V dvoch doterajších vystúpeniach v I-skupine Európskej ligy sa Slovanu nepodarilo bodovať: na úvod podľahli 18. 9. v Berne miestnym Young Boys 0:5 a následne 2. 10. prehrali na Pasienkoch s favorizovaným SSC Neapol 0:2. Sparta podľahla v Neapole 1:3, ale rovnakým výsledkom zdolala na Letnej začiatkom októbra YB Bern.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies