Pri pokuse prekonať oplotenie medzi Marokom a Melillou sa zranilo 9 migrantov

NETKY.SK • 22 Október 2014, 17:22 • 2 min
Pri pokuse prekonať oplotenie medzi Marokom a Melillou sa zranilo 9 migrantov

MADRID - Španielsko dnes oznámilo, že deväť afrických migrantov bolo ošetrených kvôli zraneniam, ktoré utrpeli, keď sa približne 200 ľudí pokúsilo prekonať rozsiahle pohraničné ploty oddeľujúce španielsku severoafrickú enklávu Melilla od Maroka.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra vyhlásilo, že deväť ľudí pri tom utrpelo drobné zranenia pri pádoch. Približne 70 migrantov uviazlo na niekoľko hodín na vrchu plotov. Asi 20 osobám sa podarilo ploty prekonať a dostali sa do mesta.
     

Tento rok sa asi 2000 migrantom poradilo oplotenie prekonať pri celkovo asi 60 pokusoch. Spravidla ihneď zamieria do mesta, kde sa nachádza dočasná ubytovňa pre imigrantov. Niektorých Španielsko príjme, ostatní sa musia vrátiť do vlasti.
     

Každý rok sa do španielskych enkláv Ceuta a Melilla v Afrike snažia dostať tisíce Afričanov, ktorí žijú ilegálne v Maroku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies