Na veľtrhu Práca a kariéra je v ponuke tisíc pracovných miest

NETKY.SK • 21 Október 2014, 12:51 • 2 min
Na veľtrhu Práca a kariéra je v ponuke tisíc pracovných miest

TRNAVA - Dvojdňový veľtrh pracovných príležitostí Práca a kariéra otvorili dnes v Trnave. Viac ako štyridsať zamestnávateľov na prvom ročníku prezentuje približne tisícku voľných pracovných pozícií z oblasti automobilového priemyslu, strojárstva, elektrotechniky, bankovníctva, ale aj rôzne študentské brigády.

slovakia

left justify in out

Prácu si na veľtrh prídu hľadať nielen evidovaní nezamestnaní z úradov práce, ale aj zhruba sedemsto končiacich stredoškolákov z Trnavského kraja.

V ponuke je práca pre výrobných operátorov, sústružníkov, prevádzkových zámočníkov, kováčov, elektrikárov, chemikov, strojných inžinierov či vodičov vysokozdvižných vozíkov. Prácu ponúkajú nielen trnavské firmy, ale aj zamestnávatelia z Nového Mesta nad Váhom, Sládkovičova alebo z Bratislavy. Nezamestnanosť v Trnave a okolí je hlboko pod celoslovenským priemerom, podľa Viktórie Fogelovej z Úradu práce sociálnych veci a rodiny v Trnave bola miera nezamestnanosti v okrese ku koncu augusta 6,64 percenta a uchádzačov o zamestnanie bolo v evidencii menej ako 4 800. Úrad práce napriek tomu privítal iniciatívu organizátorov veľtrhu práce. ,,Urobili sme masívnu informovanosť medzi nezamestnanými. Veríme, že každý, kto naozaj hľadá prácu, príde,“ povedala Fogelová. Pracovníci úradov práce podľa nej vidia za každým nezamestnaným jeho osobnú tragédiu, preto ich vždy poteší, keď si človek z evidencie nezamestnaných nájde prácu. 

 

Súčasťou podujatia sú aj vystúpenia popredných poradenských spoločností, ktoré ponúkajú rady, ako a na čo sa treba pripraviť pred pracovným pohovorom, či ako správne napísať životopis. Pre tých, čo uvažujú nad podnikaním, sú pripravené vystúpenia úspešných ľudí z mladých slovenských firiem, ktorí priblížia príbehy úspešných start-upov. 

 

Veľtrh Práca a kariéra by mal byť podľa jedného z organizátorov Igora Holéczyho pravidelným podujatím, ktoré sa bude konať vždy v jesennom termíne. Organizátorov v ich aktivite podporilo aj vedenie mesta Trnava, Trnavského samosprávneho kraja, Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Trnave, miestnych univerzít a ďalších inštitúcií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies