Bratislava - Mäso z mladých kusov hovädzieho dobytka nazývame teľacie mäso. Teľacie mäso má veľmi jemnú chuť. Je bledoružovej farby, obsahuje nízky obsah tuku, vysoký obsah vody. Je veľmi ľahko stráviteľné.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g teľacieho stehna, 1 cibuľa, 200 g šampiňónov (môžu byť aj iné huby), 200 ml bieleho vína, 200 ml smotany, 1 PL hladkej múky, mleté biele korenie, soľ, olej
Príprava receptu:
1. Umyté mäso pokrájame na menšie kúsky, osolíme a prudko opečieme na oleji. Opečené mäso dochutíme mletým bielym korením, chvíľu podusíme, vyberieme z panvice.
2. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájané šampiňóny. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dusíme, kým sa tekutina neodparí, potom prilejeme víno a ešte chvíľu podusíme.
3. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme ju do omáčky a za stáleho miešania povaríme.
4. Keď omáčka zhustne, odstavíme ju a vložíme do nej udusené mäso.
5. Podávame s cestovinou alebo haluškami, ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies