Iránka chcela na zápas s Talianskom, odvtedy sedí vo väzení

NETKY.SK • 16 Október 2014, 14:40 • 2 min
Iránka chcela na zápas s Talianskom, odvtedy sedí vo väzení

TEHERÁN - Viac ako sto dní už strávila vo väzení iránska študentka práv v Londýne Ghoncheh Ghavamiová, ktorá vo vlasti pyká za to, že sa pokúsila dostať na zápas volejbalovej Svetovej ligy mužov medzi domácim výberom a Talianskom.

slovakia

left justify in out

Rada 26 revolučného súdu v Teheráne venovala jej prípadu 90 minút. Následne pojednávanie odročila o ďalší týždeň. Bojovníčku za práva žien zadržali 20. júna pri pokuse porušiť segregačné zákony islamskej krajiny a vstúpiť do teheránskeho Azadi Stadium. Odvtedy je za mrežami, 41 dní ju držali na samotke v neslávne známom väzení Evin.

 

Iránske úrady popierajú, že absolventka londýnskej školy orientálnych a afrických štúdií práv sa zodpovedá za účasť na športovom podujatí. Odmietajú však uviesť, z čoho presne je obvinená. 

 

V prospech 25-ročnej Ghavamiovej intervenovali prezident Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB) Ary Graça aj Medzinárodný olympijský výbor. Odpoveď na výzvy o pomoc však neprišla. Ghavamiová dlho držala protestnú hladovku, ale ukončila ju. Právnikom, ktorí sa zúčastnili na pojednávaní súdu, zakázali zverejniť jeho obsah. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies