Bitkári si vyslúžili podmienečné tresty

NETKY.SK • 15 Október 2014, 16:21 • 2 min
Bitkári si vyslúžili podmienečné tresty

BANSKÁ BYSTRICA - Tresty odňatia slobody na dva a pol roka s podmienečným odkladom na päť rokov uložil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dvom vysokoškolákom, 21-ročnému Dávidovi Hrončokovi zo Zvolena a 22-ročnému Tamasovi Farkasovi z Fiľakova.

slovakia

left justify in out

Mladíci priznali, že pred rokom pod vplyvom alkoholu napadli a ťažko zranili tiež vysokoškoláka, 21-ročného Michala. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor i obžalovaní sa neodvolali.

 

Incident sa stal pred rokom v noci na 16. októbra na Kapitulskej ulici v Banskej Bystrici blízko podniku Pub Kapitol. Vyvolali ho vulgárne slová Farkasa na adresu Michala a jeho kamarátov. Potom došlo aj k bitke, pričom najprv Farkas chytil Michala zozadu, hodil ho do výkladu predajne chovproduktu a začal ho biť po celom tele. Viackrát ho aj kopol, keď už ležal na zemi. Keď Michal vstal, Farkas s Hrončokom ho opäť zvalili na zem a opätovne ho kopali. Svedkami bitky boli kamaráti a kamarátky účastníkov konfliktu a hostia Kapitolu. Potvrdili, že Hrončok bol agresívny a uštedril úder aj dievčine, ktorá sa snažila ich od seba oddeliť. Michala do nemocnice odviezol kamarát a museli ho operovať. Zistilo sa, že utrpel pomliaždenie brušných orgánov s roztrhnutím podžalúdkovej žľazy a s krvácaním do brušnej dutiny so vznikom život ohrozujúceho stavu. Farkas i Hrončok tým spáchali zločin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva v spolupáchateľstve. 

 

Vzhľadom na to, že Hrončok i Farkas urobili vyhlásenie o vine a svoje konanie oľutovali, dostali trest pod hranicou trestnej sadzby. Napadnutému Michalovi musia spoločne zaplatiť bolestné a nahradiť škodu, ktorú súd stanovil na 3 894 eur. V prípravnom konaní uviedli, že Michalovi napísali do nemocnice ospravedlňujúci list.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies