Tréner Bulharska Penev čelí hrozbe odvolania

NETKY.SK • 15 Október 2014, 12:13 • 2 min
Tréner Bulharska Penev čelí hrozbe odvolania

SOFIA - Tréner bulharskej futbalovej reprezentácie Luboslav Penev čelí po prvých troch zápasoch kvalifikácie EURO 2016 silnej kritike a tlaku na odstúpenie. Informovala agentúra Reuters. Bulhari síce začali boj o finálový turnaj vo Francúzsku nádejne, keď v H-skupine vyhrali v Azerbajdžane 2:1, potom ale prehrali doma s Chorvátmi 0:1 a v Nórsku 1:2.

slovakia

left justify in out

"Lubo Penev urobil veľa chýb. Chcel by som sa mu poďakovať a povedať dovidenia," citoval Reuters člena výkonného výboru Bulharskej futbalovej únie (VV BFU) Vencislava Stefanova. Tabuľku vedú bez straty Chorváti a Taliani, v skupine je ešte Malta. Bulhari sú momentálne štvrtí.

 

Pod kotol kritiky priložil aj bývalý reprezentant a spoluhráč Peneva v CSKA Sofia Emil Kostadinov. "Máme veľké problémy po celom ihrisku. Arogancia trénerov a hráčov hrá v reprezentácii špinavú úlohu," uviedol bývalý krídelník Bayernu Mníchov a FC Porto Kostadinov, ktorý tiež pôsobí vo výkonnom výbore BFU.

 

O budúcnosti Peneva sa bude rozhodovať na najbližšom zasadnutí výkonného výboru. Sám tréner Bulharska, ktorý prišiel k mužstvu v novembri 2011, keď nahradil Nemca Lothara Matthäusa, na margo situácie uviedol. "Na tretie miesto, čo je náš cieľ, strácame len tri body. Som optimista a verím, že veci sa pohnú k lepšiemu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies