Islamisti pohrozili zabitím nemeckého rukojemníka (74): Žiadajú od vlády 4-milióny eur!

NETKY.SK • 15 Október 2014, 11:44 • 2 min
Islamisti pohrozili zabitím nemeckého rukojemníka (74): Žiadajú od vlády 4-milióny eur!

MANILA - Filipínski islamistickí militanti hrozia zabitím Nemca, ktorého zadržiavajú na juhu krajiny, ak zaňho nebude vyplatené výkupné. Rukojemník dnes pre miestnu rozhlasovú stanicu povedal, že už mu vykopali hrob, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Muž vo veku 74 rokov uviedol, že militanti skupiny Džamáa abú Sajjáf ho sotili do jamy hlbokej tri metre a širokej meter a pol, ktorú vykopali v džungli na ostrove Jolo, 1000 kilometrov južne od Manily.
      

"Sedím tu v jame, hlbokej jame," povedal pre rádio DXRZ z neďalekého mesta Zamboanga. "Povedali mi, že toto je môj hrob. Strčili ma do tejto diery a sedím tu s desiatimi mužmi (okolo) od včera večera," dodal s tým, že od pondelka ho držia oddelene od jeho 55-ročnej manželky. Nemecký manželský pár sa stal obeťou únosu v apríli počas plavby zo západofilipínskej provincie Palawan do Malajzie.
      

Skupina Džamáa Abú Sajjáf žiada výkupné v prepočte 4,41 milióna eur, ako aj odvolanie podpory Nemecka pre Spojenými štátmi vedené útoky proti Islamskému štátu v Sýrii a Iraku. Hovorca militantov vyhlásil, že jednému z rukojemníkov odrežú hlavu 17. októbra, ak ich požiadavky nebudú splnené.
      

Predpokladá sa, že okrem nemeckého páru militanti skupiny v súčasnosti zadržiavajú desiatich ďalších rukojemníkov vrátane dvoch ornitológov z Holandska a Švajčiarska a dvoch Malajzijčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies