Žena s nožom vtrhla do školy: Študent prišiel na pomoc spolužiačke, útočníčka ho dobodala!

NETKY.SK • 14 Október 2014, 14:00 • 2 min
Žena s nožom vtrhla do školy: Študent prišiel na pomoc spolužiačke, útočníčka ho dobodala!

PRAHA - Kriminalisti v českom meste Žďár nad Sázavou od dnešného rána vyšetrujú prípad pobodania 16-ročného Petra V., študenta tamojšej strednej obchodnej školy, ktorý napriek všetkej snahe záchranárov zomrel.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala priamo v škole niekoľko desiatok minút po útoku 26-ročnú ženu z okresu Ostrava. Zranení boli ďalší traja ľudia - dve študentky a policajt zo zásahovej jednotky, píšu spravodajské servery Novinky.cz a iDNES.cz.

 

Dnes ráno o 07.30 h vtrhla do žďárskej strednej školy útočníčka. Pri vstupe do šatní, ktoré sa otvárajú na čipovú kartu, sa zamiešala medzi študentov. Bola ozbrojená nožom a vo vnútri školy bez varovania zaútočila na žiakov.

 

Policajná hovorkyňa Dana Čírtková pre Českú televíziu povedala, že 26-ročná žena najprv napadla študentku. Tej sa ponáhľal na pomoc 16-ročný Peter V. a páchateľka obrátila nôž proti nemu. Utrpel poranenia, ktorým podľahol.

 

img

 

Petra priviezol ráno do školy otec. Po tragickom čine sa tam vrátil a zdrvený uviedol pre web Blesk.cz, že žena mala v ruke nôž dlhý 40-50 centimetrov. Syna pokladá za hrdinu, pretože pri záchrane života svojej spolužiačky položil život vlastný.

 

Mladík študoval v druhom ročníku obchodnej akadémie odbor kuchár. Podľa trojice spolužiačok bol triednym zabávačom.

 

Záchranári odviezli tri študentky do nemocnice. Podľa záchranárov mala jedna z nich ťažké zranenia, nutná je operácia. Zranenie druhej bolo skôr ľahšie. Tretie dievča utrpelo psychický šok. Podľa informácií servera iDNES.cz bol zraneným mužom policajný vyjednávač.

 

Polícia preveruje totožnosť zadržanej útočníčky. Podľa dostupných informácií nemala žena so školou nič spoločné, ale motív jej činu je zatiaľ neznámy. Policajti poskytli psychologickú pomoc spolužiakom aj rodičom. Na mieste teraz pracujú kriminalisti.

 

Priateľ jednej zo študentiek, stojaci pred školou, povedal webu iDNES.cz, že podľa slov jeho priateľky bola útočníka zdrogovaná. Kričala a bodala okolo seba, jednu študentku si vzala ako rukojemníčku.

 

Minister školstva Marcel Chládek poslal na miesto Českú školskú inšpekciu a vyjadril rodine dobodaného študenta sústrasť.

 

Do Žďáru pricestoval v rámci turné po komunálnych voľbách aj predseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka. Keď sa dozvedel o útoku, program zmenil a míting s občanmi zrušil.

 

Útok nožom sa stal v škole v Žďári nad Sázavou v českom kraji Vysočina, približne 160 kilometrov juhovýchodne od Prahy.

 

Táto Stredná škola obchodná a služieb Zväzu českých a moravských spotrebných družstiev ponúka žiakom odbory s maturitnou skúškou i odbory s výučným listom. Študovať možno odbory ako podnikanie, kozmetika, kuchár, kaderník alebo masér, uviedli Novinky.cz.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies