Tajfún Vongfong zasiahol japonský ostrov Kjúšu

NETKY.SK • 13 Október 2014, 06:36 • 2 min
Tajfún Vongfong zasiahol japonský ostrov Kjúšu

TOKIO - Silný tajfún Vongfong dosiahol dnes najjužnejší z hlavných japonských ostrovov Kjúšu a počas dňa by mal prejsť nad ostrov Honšu. V krajine už utrpeli zranenia desiatky ľudí a zrušili stovky letov, informovala televízia NHK.

slovakia

left justify in out

Najsilnejší tajfún, aký zasiahol Japonsko tento rok, si vyžiadal evakuáciu približne 450.000 ľudí na ostrovoch Kjúšu a Šikoku, ako aj na Okinave, ktorú zasiahol v nedeľu.
      

V južnej časti Japonska utrpelo podľa NHK zranenia 52 ľudí. Tajfún vyvracal stromy a stĺpy elektrického vedenia a výdatné dažde zaplavovali ulice miest. Desaťtisíce domácností ostali bez elektriny. V nedeľu sa vietor, ktorý tajfún sprevádzal, výrazne oslabil oproti sobotňajšiemu vrcholu 234 kilometrov za hodinu, ktoré zaradili Vongfong do kategórie "supertajfún". V utorok by mohol dosiahnuť oblasť Tokia, ale dovtedy bude postupne strácať silu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies