Podpredsedom KDH sa stal Pavol Zajac

NETKY.SK • 11 Október 2014, 16:37 • 2 min
Podpredsedom KDH sa stal Pavol Zajac

POPRAD - Novým podpredsedom KDH sa stal Pavol Zajac. Do funkcie ho dnes zvolili delegáti na sneme hnutia v Poprade. Za Zajaca hlasovalo 248 delegátov. Jeho protikandidáta Miroslava Krála podporilo 82 hlasujúcich. Hlasovania sa zdržalo 21.

slovakia

left justify in out

Král je okresným predsedom KDH v Zlatých Moravciach. Ešte pred voľbou kritizoval, že o funkciu podpredsedu sa uchádza tak málo kandidátov. Kritizoval tiež fakt, že súčasní piati podpredsedovia KDH sú málo známi. Nepoznajú ich voliči, ale ani členovia hnutia.

 

Zajaca do funkcie navrhol zvoliť predseda KDH Ján Figeľ po tom, čo sa Zajac vzdal v septembri funkcie šéfa poslaneckého klubu KDH v parlamente. „Môj návrh a návrh rady je Pavol Zajac, ktorý patrí k najviac viditeľným a pracovitým poslancom v NR SR a ktorého v prípade zvolenia chcem poveriť agendou vnútra, spravodlivosti a boja s korupciou,“ povedal Figeľ pre agentúru SITA. Podľa Figeľa aj keď sa Zajac týmto oblastiam prioritne nevenoval, ide o deľbu portfólií v tíme vedenia, aby pokryli celú sféru politík. „Zajac sa zaoberal verejnou správou, čo je súčasť agendy ministerstva vnútra a aktívne témami boja s korupciou, úžerou a exekúciami,“ dodal predseda KDH.

 

KDH má podľa stanov šesť podpredsedov. Od roku 2012 sú nimi Miroslava Szitová, Július Brocka, Ján Hudacký, Peter Belinský a Miloš Moravčík. Jedno kreslo podpredsedu sa uvoľnilo na jar, keď po prezidentských voľbách abdikoval Pavol Abrhan, pretože niesol v nich politickú zodpovednosť za výsledok Pavla Hrušovského. Abrhan sa pôvodne chcel uchádzať o podpredsednícky post, keďže bol však zvolený za predsedu poslaneckého klubu, nekandidoval, ale podporil kandidatúru Zajaca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies