Hex zverejnili singel Indiánske leto aj s videoklipom

NETKY.SK • 9 Október 2014, 13:36 • 2 min
Hex zverejnili singel Indiánske leto aj s videoklipom

BRATISLAVA - Slovenská kapela Hex zverejnila singel Indiánske leto, ku ktorému zároveň ponúkla aj videoklip. O hudbu a produkciu novinky sa postaral spevák a gitarista Peter "Ďuďo" Dudák, text napísal gitarista Martin "Fefe" Žúži.

slovakia

left justify in out

Formácia predstaví pieseň na očakávanom Keď sme sami acoustic tour 2, ktoré odštartujú 27. októbra v Žiline. "Len nedávno sme vymysleli názov Indiánske leto, pretože tak hovoria babiemu letu v Amerike. Ja mám babie leto najradšej z celého roka, sú to pekné, jasné dni plné slnka a farieb bez horúčav. Hudbu a produkciu singlu som robil ja, text napísal Fefe. Je to také filozofovanie o láske pod nočnou oblohou. Keďže pokračujeme v akustickom turné, skladba zapadá do koncepcie, pretože väčšina nástrojov v nej je akustická. Už sa teším, ako ju budeme hrať naživo," povedal Ďuďo.

 

Na piesni spolupracovali aj Róbert Puškár a Mišo Veselský, známy z kapely Vetroplach. "V novej skladbe sme použili panovú flautu, na ktorej hral Róbert Puškár známy z dvojice Páni Bratia. Je to naozaj niečo úplné nové v našej tvorbe. Piesni to dodalo pekný juhoamerický nádych. V skladbe hrá na akordeón aj náš koncertný klávesista Mišo Veselský," uviedol basgitarista Hexu Tomáš "Yxo" Dohňanský. 

 

Videoklip k piesni Indiánske leto ponúka zábery z koncertov, ktoré kapela odohrala tento rok. "Klip vznikol z pohľadu bubeníka, čiže mňa. Snažil som sa na každom koncerte zachytiť atmosféru našich vystúpení. Preto v klipe v podstate chýbajú zábery na kapelu spredu. Klip odzrkadľuje naše tohtoročné letné hranie z viacerých miest Slovenska, je tam minimálne 15 miest," prezradil bubeník Tibor "Tybyke" Szabados. 

 

 

Formácia odohrá počas spomínaného Keď sme sami acoustic tour 2 dovedna deväť koncertov, osem z nich sa bude konať na Slovensku a jeden v Prahe. 

 

Hex je na scéne už viac ako 20 rokov. Na konte má štúdiové albumy Ježiš Kristus nosí krátke nohavice (1992), Abrakadabra (1993), Hex (1994), Ultrapop (1997), Supermarket (1999), Víkend (2002), Nikdy nebolo lepšie (2006), Ty a ja (2010) či DVD Cesta z mesta (2007). Vlani uviedli na trh výberovku Všetko najlepšie: 1992 - 2013. Kapela odohrala už vyše tisíc koncertov prevažne na Slovensku, ale aj v Českej republike, Maďarsku či Spojených štátoch amerických. 

 

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA. 

Termíny Hex - Keď sme sami acoustic tour 2: 
27. októbra - Žilina, Mestské divadlo Žilina 
28. októbra - Liptovský Mikuláš, Route 66 
29. októbra - Kežmarok, Mestské kultúrne stredisko 
5. novembra - Malacky, Kino Záhoran Malacky 
6. novembra - Bratislava, Stará tržnica 
11. novembra - Bardejov, Spoločenský dom Bardejov 
12. novembra - Stará Ľubovňa, Dom kultúry 
19. novembra - Trenčín, Piano Club 
25. novembra - Praha, Roxy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies