Dva samovraždené atentáty a prestrelka s islamistami v Lýbii si vyžiadali sedem obetí

NETKY.SK • 2 Október 2014, 14:45 • 2 min
Dva samovraždené atentáty a prestrelka s islamistami v Lýbii si vyžiadali sedem obetí

BENGHÁZÍ - Životy siedmich líbyjských vojakov a najmenej 50 zranených si dnes v líbyjskom meste Benghází vyžiadali dva samovražedné atentáty a následná prestrelka s islamistami.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters o tom informoval veliteľ provládnych jednotiek osobitného určenia. Spresnil, že k útoku došlo v blízkosti kontrolného stanovišťa líbyjskej armády neďaleko letiska v Benghází, pri ktorom explodovali dve autá naložené výbušninami. O život pritom prišli traja vojaci. 
     

Ďalšie štyri obete si vyžiadala prestrelka s islamistickými militantmi, ktorá sa rozpútala v rovnakej oblasti. 
     

Islamisti v boji s vládnymi vojakmi utrpeli veľké straty. Reuters pripomenul, že ide o skupinu islamistických fundamentalistov, ktorí sa už dlhšie snažia ovládnuť letisko v Benghází.
     

Od občianskej vojny z roku 2011 sa Líbya zmieta na pokraji anarchie a situácia sa v posledných mesiacoch ešte zhoršila. Od mája tohto roku tam prebieha ozbrojený konflikt, v ktorom proti sebe stoja prevažne islamisti a ich odporcovia. Pokračujúce boje si vyžiadali už stovky životov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies