Hnutie ANO stále vedie, avšak už iba tesne pred sociálnymi demokratmi

NETKY.SK • 25 September 2014, 09:58 • 2 min
Hnutie ANO stále vedie, avšak už iba tesne pred sociálnymi demokratmi

PRAHA - Hnutie ANO podnikateľa slovenského pôvodu Andreja Babiša by v septembri 2014 vyhralo voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR so ziskom 28 percent hlasov a už iba s tesným náskokom pred Českou stranou sociálnodemokratickou (ČSSD), ktorú by podľa prieskumu CVVM podporilo 27,5 percenta oslovených voličov.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií internetového serveru iDNES.cz, podľa prieskumu by tretiu priečku obsadili českomoravskí komunisti z KSČM, ktorých by volilo 14 percent respondentov, pred TOP 09 (9,5 percenta), Občianskou demokratickou stranou (ODS) so ziskom 7,5 percenta a ľudovcami z KDU-ČSL (6,5 percenta).
      

Cez päťpercentnú hranicu zvoliteľnosti by sa už nedostalo hnutie Úsvit priamej demokracie, ale ani piráti či zelení, ktorých zisk by sa pohyboval medzi jedným a dvoma percentami hlasov. Na otázku o účasti na voľbách pozitívne odpovedalo 58 percent oslovených, ďalších 36 percent by však k volebným urnám nezamierilo, kým zvyšok nemá o veci ešte jasno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies