BRATISLAVA – Zdravá večera. Aj tak sa dajú pomenovať pečené pstruhy s bylinkami. Večeru podľa nášho receptu si určite zamilujete a pridáte medzi obľúbené jedlá.
Suroviny pre 4 osoby:
4 pstruhov, 8 strúčikov cesnaku, 200 g masla, 2 PL strúhanky, hladkú múku, 1 hrsť čerstvej sekanej petržlenovej vňate, 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, biele korenie, citrón,
Príprava receptu:
1. Rozotrený cesnak, soľ, bylinky, korenie zmiešame a rozdelíme na 2 časti.
2. Pstruhy umyjeme, pokvapkáme citrónom a naplníme pripravenou hmotou.
3. Obalíme v múke a opečieme na oleji.
4. Druhú časť hmoty zmiešame s maslom a strúhankou. Pstruhy preložíme na pekáč, potrieme bylinkami a zapečieme. Podávame so zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 80 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies