Američanmi vedené útoky proti Islamskému štátu pokračovali tretiu noc

NETKY.SK • 25 September 2014, 07:02 • 2 min
Američanmi vedené útoky proti Islamskému štátu pokračovali tretiu noc

WASHINGTON - Američanmi vedené letecké útoky proti pozíciám radikálnej skupiny Islamský štát na území Sýrie pokračovali už tretiu noc.

slovakia

left justify in out

Ich cieľmi boli tentokrát ropné zariadenia kontrolované Islamským štátom na východe Sýrie. Americká armáda informovala, že k jej letectvu sa pridali aj pilotované a bezpilotné lietadlá Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov. Celkovo 13 náletov zasiahlo 12 malých ropných rafinérií v okolí miest al-Majadín, al-Hasaká a Abú Kamál. "Stále vyhodnocujeme výsledok útokov, no podľa prvých správ boli úspešné," píše sa vo vyhlásení armády USA. Ropa je jedným z hlavných zdrojov príjmov Islamského štátu.

 

USA zaútočili na modulárne rafinérie Islamského štátu na východe Sýrie

Vojenské letectvo Spojených štátov - ku ktorému sa pripojila aj Saudská Arábia a Spojené arabské emiráty - v noci na dnes zaútočilo ma modulárne ropné rafinérie vo východnej Sýrii v snahe odrezať extrémistickú skupinu Islamský štát (IS) od finančných zdrojov. Americký predstaviteľ povedal pre agentúru Reuters, že denný zisk z produkcie tohto typu rafinérií môže byť až dva milióny dolárov. Modulárne rafinérie sú vyrobené z hotových dielcov a zostavované na mieste ropného náleziska. Vďaka tomu je možné ich rýchlo rozoberať, ako aj uviesť do činnosti.

 

Pri náletoch na pozície IS v Sýrii zahynulo najmenej 14 militantov

Najmenej 14 militantov z organizácie Islamský štát (IS) zahynulo v noci nadnes v Sýrii pri náletoch koaličných síl vedených Spojenými štátmi. Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa predstaviteľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) Rámího Abdala Rahmána pri najnovších leteckých útokoch, do ktorých sa zapojili aj Saudská Arábia a Spojené arabské emiráty, prišlo o život aj najmenej päť civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies