Záplavy a zosuvy pôdy v Indii si vyžiadali 43 mŕtvych

NETKY.SK • 24 September 2014, 14:11 • 2 min
Záplavy a zosuvy pôdy v Indii si vyžiadali 43 mŕtvych

NAÍ DILLÍ - Najmenej 43 ľudí prišlo o život pri zosuvoch pôdy a náhlych povodniach na severovýchode Indie, 24 ďalších osôb je nezvestných.

slovakia

left justify in out

Štáty Assám a Meghálaj zasiahli niekoľko dní trvajúce lejaky, ktoré spôsobil prudké povodne vo viacerých okresoch a zaliali niekoľko dedín. Voda zaplavila a poničila aj cesty, strhla viacero mostov a stĺpy elektrického vedenia, čo spôsobilo veľké výpadky v dodávkach elektriny. Zaplavené je aj hlavné mesto Assámu Gauhátí, ktoré je skoro celé bez elektrickej energie.

 

"Počet obetí môže narásť, keďže z niektorých zaplavených dedín len začíname dostávať správy o situácii," povedal policajný dôstojník z okresu Garo Pravin Bakši. Premiér štátu Meghálaj Mukul Sangma, ktorý navštívil postihnuté oblasti, konštatoval, že škody sú nedozerné. Tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy a uchýliť sa do záchytných centier. 

Rozsiahle povodne a zosuvy si začiatkom septembra vyžiadali najmenej 460 mŕtvych v indickom Kašmíre a susednom Pakistane.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies