Primátor Ftáčnik aj tento rok ocení aktívnych seniorov

NETKY.SK • 20 September 2014, 15:24 • 2 min
Primátor Ftáčnik aj tento rok ocení aktívnych seniorov

BRATISLAVA - Hlavné mesto Bratislava i tento rok ocení aktívnych bratislavských seniorov, ktorí sa zapájajú do verejného života či pomáhajú zlepšiť život v meste.

slovakia

left justify in out

Jednotlivci, seniorské kluby, inštitúcie či organizácie môžu svoje návrhy na ocenenie aktívnych bratislavských seniorov posielať do 29. septembra e-mailom na adresu Rady bratislavských seniorov: senior@bratislava.sk alebo ich priniesť osobne do podateľne magistrátu na Primaciálnom námestí s označením Senior 2014. Agentúru SITA o tom informovala Daniela Rodinová z bratislavského magistrátu.

 

Každá nominácia musí obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej život je spojený s Bratislavou, zapájaním sa do verejného či komunitného života. V návrhu nesmú chýbať kontaktné údaje na navrhovanú osobnosť i telefónne číslo, e-mail a adresa navrhovateľa. Najaktívnejších seniorov, ktorých odporučí odborná komisia, ocení bratislavský primátor Milan Ftáčnik 16. októbra počas galaprogramu v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca. Galaprogram bude súčasťou celomestského projektu organizovaného v rámci októbrového Mesiaca úcty k starším. 

 

Október za Mesiac úcty k starším vyhlásilo Valné zhromaždenie OSN pred 24 rokmi, informovala Rodinová. Hlavné mesto už tretí rok v októbri organizuje SeniorFest a chce tak počas Mesiaca úcty k starším zvýrazniť postavenie i poslanie seniorov v živote mesta. Ako ďalej informovala Rodinová, demografický vývoj naznačuje, že do roku 2025 by sa mohol počet seniorov zdvojnásobiť. Bratislava už prijala aj koncepčný dokument Program aktívneho starnutia, ktorý má ambíciu riešiť situáciu starších ľudí, seniorov a starnúcej populácie vo všeobecnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies