Podpora zotrvania Škótska v Spojenom kráľovstve je 53-percentná

NETKY.SK • 18 September 2014, 13:43 • 2 min
Podpora zotrvania Škótska v Spojenom kráľovstve je 53-percentná

LONDÝN - Podporovatelia zotrvania Škótska v Spojenom kráľovstve mali šesťpercentný náskok v poslednom prieskume verejnej mienky. Jeho výsledky boli zverejnené dnes, už v čase, keď voliči v referende odpovedali na otázku, či by malo Škótsko odísť z 307 rokov trvajúcej politickej únie.

slovakia

left justify in out

Prieskum verejnej mienky agentúry Ipsos Mori uskutočnený pre noviny London Evening Standard ukázal, že podpora zotrvania v Spojenom kráľovstve dosahuje 53 percent, pričom podpora nezávislosti Škótska je 47 percent. Agentúra Ipsos Mori oznámila, že štyri percentná Škótov, ktorí určite pôjdu hlasovať, ešte nie je rozhodnutých, komu odovzdajú hlas.

 

Škóti dnes hlasujú v referende do 22.00 h miestneho času (23.00 h SELČ), jeho výsledky sa očakávajú v piatok skoro ráno, informovala tlačová agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies