Zhruba tri milióny detí v Sýrii zostávajú bez vzdelania

NETKY.SK • 18 September 2014, 10:44 • 2 min
Zhruba tri milióny detí v Sýrii zostávajú bez vzdelania

DAMASK/BEJRÚT - Zhruba tri milióny sýrskych detí nechodia do školy v dôsledku vojenského konfliktu, ktorý zúri v krajine. Podľa agentúry AP to dnes uviedla medzinárodná humanitárna organizácia Save the children.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Správa organizácie so sídlom v Británii ďalej uvádza, že státisíce vysídlených sýrskych detí sa usilujú o zápis do škôl vo svojich hostiteľských krajinách i v samotnej Sýrii. Organizácia upozorňuje na to, ako vojenský konflikt v Sýrii, ktorý vstupuje do svojho štvrtého roku, odopiera základné vzdelanie generácii detí, čo môže mať dôsledky počas ďalších generácií, píše AP.     
      

V rámci Sýrie správa odhaduje, že 3465 škôl, alebo jedna pätina zo sídiel vzdelávacích inštitúcií v krajine, bola buď zničená či poškodená, v iných prípadoch využívaná na vojenské účely. V občianskej vojne v Sýrii zahynulo podľa štatistiky OSN doposiaľ najmenej 190.000 ľudí a zhruba tri milióny Sýrčanov ušlo z krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies