Český súd oslobodil posledného obžalovaného z účasti na lúpeži storočia

NETKY.SK • 11 September 2014, 17:09 • 2 min
Český súd oslobodil posledného obžalovaného z účasti na lúpeži storočia

PRAHA - Mestský súd v Prahe oslobodil dnes dispečera Antonína Saletu, ktorý čelil obvineniu z účasti na tzv. lúpeži storočia.

slovakia

left justify in out

Súčasne rozhodol o jeho prepustení z väzby, informovali české médiá. 
     

Dnešný rozsudok nie je zatiaľ právoplatný. Štátny zástupca využil svoje právo a zváži prípadné odvolanie v stanovenej lehote.
     

Saleta je posledným obžalovaným v prípade, ktorý súvisí s lúpežou 154 miliónov Kč spred 12 rokov. Za tento zločin nebol nikto potrestaný, páchateľov sa nepodarilo usvedčiť. Práve Saletu súd v minulosti dvakrát odsúdili na deväť rokov väzenia, tieto tresty však opakovane zrušil odvolací senát.
     

K prepadu automobilu bezpečnostnej agentúry G4S došlo 16. septembra 2002 v Prahe. Neznámi páchatelia prezlečení za policajtov sa zmocnili vozidla, prepravujúceho hotovosť, keď predtým prinútili posádku, aby ho otvorila. Stopa páchateľov sa končí pri nádrži Jiviny. Informátorom páchateľov zo samotnej agentúry mal byť podľa žaloby práve Saleta.
     

Odcudzené peniaze sa doteraz nenašli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies