Rodičia na Urale sú znepokojení kvôli žiackym knižkám s Hitlerovou fotkou

NETKY.SK • 5 September 2014, 10:39 • 2 min
Rodičia na Urale sú znepokojení kvôli žiackym knižkám s Hitlerovou fotkou

JAKATERINBURG - Niekoľko papiernictiev v Jekaterinburgu na ruskom Urale má v ponuke žiacke knižky, na ktorých obale bol ruský štátny znak a vlajka, ale na jednej zo strán bola nad tabuľkou na zapisovanie známok a domácich úloh aj fotografia Adolfa Hitlera so stručným životopisom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na predsedu Uralského výboru rodičov Jevgenija Žabrejeva, ktorý tlmočil znepokojenie rodičov. Žiacke knižky vytlačila tlačiareň v Smolensku. Dizajn žiackej knižky, keď sa na každej strane nachádza popis nejakej udalosti v dejinách, pripravila firma z Rostova na Done. Žabrejev uviedol, že rodičovský výbor urobí kontroly v ďalších obchodoch s kancelárskymi a školskými potrebami. V súvislosti s týmto prípadom sa obrátil na ministerstvo školstva a parlamentný výbor pre záležitosti rodín, žien a detí, aby na federálnej úrovni iniciovali pozastavenie tlače a distribúcie sporných žiackych knižiek.
      

Od začiatku školského roka ide už o druhý prípad, keď sa v zošitoch určených pre školákov objavila Hitlerova fotografia. Prvým prípadom sa zaoberá sverdlovská prokuratúra, ktorá predvolala na výsluch riaditeľa tlačiarne. Prokuratúra však zatiaľ nevidí dôvod na ďalšie konanie, keďže na fotografii je "len muž v saku, nie je tam nijaká nacistická symbolika".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies