FOTO Recept: Mäsko trochu inak

NETKY.SK • 4 September 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Mäsko trochu inak

BRATISLAVA - Nechcete už vyprážané rezne, ale zároveň sa chystáte prekvapiť svoju polovičku romantickou večerou. Preto odporúčame zapekané karé s orechovou kašou.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

4 rezne z bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mäsový vývar, olej, 1 kg  zemiakov,100 g masla, mlieko,100 g tvrdého syra, 50 g vlašských orechov, petržlenová vňať, 1 cibuľa, 1 lyžica sušenej cibule

 

 

img

 

 

Príprava:

1. Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.

 

img

 

2. Scedíme, pridáme maslo, prilejeme mlieko a vypracujeme hustú kašu.

 

img

 

img

 

3. Rezne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a opečieme na oleji.

 

img

 

img

 

4. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom z opekania, mäsovým vývarom a dáme predpiecť asi na 25 minút do rúry. 

 

5. Polovičnú časť zemiakovej kaše zmiešame so sušenou cibuľkou, nastrúhaným syrom, petržlenovou vňaťou, posekanými orechmi a navrstvíme na predpečené mäso. Dáme späť do rúry a zapečieme.

 

img

 

Podávame so zvyšnou zemiakovou kašou a posypeme opečenými kolieskami cibule.

 

img

 

Čas prípravy: 80 minút

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies