Sýrska armáda pri nálete zabila veliteľov Islamského štátu

NETKY.SK • 28 August 2014, 18:20 • 2 min
Sýrska armáda pri nálete zabila veliteľov Islamského štátu

DAMASK - Pri nálete sýrskej vlády zahynuli dnes velitelia organizácie Islamský štát (IS) vo východnej provincii Dajr az-Zaur.

slovakia

left justify in out

Medzi zabitými boli Sýrčania, Arabi a cudzinci, informovala tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na organizáciu Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii, ktorá monitoruje vojnu v krajine.
     

Sýrska štátna televízia odvysielala správu, že armáda "zlikvidovala vyše desať teroristov" počas útoku na letisko v provincii Dajr az-Zaur, vrátane dvoch mužov, ktorých označila za vodcov Islamského štátu v provincii. Podľa správy armáda zničila aj 14 obrnených vozidiel.
     

SOHR, ktoré zhromažďuje informácie od všetkých strán sýrskeho konfliktu, hlásilo, že sýrske vojenské lietadlá zasiahli budovu využívanú Islamským štátom ako veliteľstvo práve vtedy, keď prebiehalo stretnutie jeho veliteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies