Ministrov, ktorí neposlúchli príkazy ohľadom eboly, zbavili funkcie

NETKY.SK • 26 August 2014, 14:06 • 2 min
Ministrov, ktorí neposlúchli príkazy ohľadom eboly, zbavili funkcie

MONROVIA - Libérijská prezidentka Ellen Johnson Sirleafová odvolala všetkých členov vládneho kabinetu a iných popredných štátnych činiteľov, ktorí neposlúchli jej príkaz vrátiť sa do vlasti zápasiacej s bezprecedentnou epidémiou eboly.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP.
     

Sirleafovej pondelňajšie stanovisko neuvádza presný počet odvolaných libérijských politikov, ani ich identitu. Príkaz na návrat a zotrvanie v krajine vydala prezidentka pred niekoľkými týždňami ako súčasť vyhlásenia mimoriadneho stavu v súvislosti s bezpečnostnými opatreniami týkajúcimi sa epidémie.
     

Vypuknutie eboly v západnej Afrike si už vyžiadalo vyše 1400 mŕtvych. Postihnutými krajinami sú Libéria, Sierra Leone, Guinea a Nigéria, pričom Libéria je zasiahnutá najviac a prikročila aj k najprísnejším opatreniam vrátane izolovania celého okresu hlavného mesta Monrovia.
     

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sa v danom regióne infikovalo ebolou aj 240 zdravotníckych pracovníkov, polovica z ktorých už zomrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies