Niečo pre maškrtníkov

NETKY.SK • 28 August 2014, 13:00 • 2 min
Niečo pre maškrtníkov

BRATISLAVA - Žemľovku môžeme pripraviť nielen zo starších rožkov, ale na prípravu použijeme lístkové cesto. Je to rýchlejšie a výsledok stojí za to.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4-5 osôb:

1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica maizeny, 250 ml mlieka, hrozienka, 4 jablká, škoricový cukor, piškóty

 

Príprava receptu:

1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vložíme do zapekacej nádoby, ktorú si vymastíme maslom (prípadne olejom).

obrazok

2. Pripravíme si tvaroh: zmiešame ho s vajíčkom (trošku vajíčka si necháme na potretie žemľovky), maizenou, cukrom, hrozienkami a mlieko. Vylejem na lístkové cesto. Na tvaroh uložíme piškóty.

obrazok

3. Potom ide vrstva nakrájaných jabĺk, ktoré posypeme škoricou.

obrazok

4. Jablká prikryjeme druhou časťou cesta a potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút.

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies