BRATISLAVA - Žemľovku môžeme pripraviť nielen zo starších rožkov, ale na prípravu použijeme lístkové cesto. Je to rýchlejšie a výsledok stojí za to.
Suroviny pre 4-5 osôb:
1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica maizeny, 250 ml mlieka, hrozienka, 4 jablká, škoricový cukor, piškóty
Príprava receptu:
1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vložíme do zapekacej nádoby, ktorú si vymastíme maslom (prípadne olejom).
2. Pripravíme si tvaroh: zmiešame ho s vajíčkom (trošku vajíčka si necháme na potretie žemľovky), maizenou, cukrom, hrozienkami a mlieko. Vylejem na lístkové cesto. Na tvaroh uložíme piškóty.
3. Potom ide vrstva nakrájaných jabĺk, ktoré posypeme škoricou.
4. Jablká prikryjeme druhou časťou cesta a potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies